Moderátor: Niara
Ugrás a(z) 1 2 3 4 5 oldalra
Szerző Hozzászólás
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1192 Elküldve: 2005.03.24., 20:24

Stent írta:

[b:e74345307f]Malendil:[/b:e74345307f] Szerinttem nincs egészen igazad avval kapcsolatban, hogy a WW által leírt Szabbat mérték miatt összeomlana a Maszkabál. Ugyanis a Szabbat soraiban is létezik egy ki nem mondott "rejtõzködés a halandók elõl" és a templomosok, meg a paladinok, kiírtják a rendetlenkedõket, mert a fejesek csak vámpírok, de nem hülyék. A szabbatok is tudják, mire képesek az emberek, ha sokan jönnek, és nappal... És ami azt illeti a WW különösen ügyelt arra, hogy a Szabbat városokat olyan területekre helyezzék, amik hírhedten erõszakosak (pl.: Mexikó város).  

 

 

Valóban így lenne logikus és mûködõképes, de a klánregényeket olvasva finomat szólva nem ez a kép jön le, amikor a kétemeletes harci ghoulok nyíltan grasszálnak a nagyvárosok utcáin. Márpedig azok is official kiadványok.  

Khm. Sajna ez a magas bûnözésû, erõszakos városokba számûzött Sabbat sem egészen igaz. Említhetném Montrealt, ami classic Sabbat város hivatalosan, pedig egész más híre van IRL. Meg Madridnak sincs olyan félelmetes híre bûnözés tekintetében...  

 

Egyébként még jó, hogy a Kamarillát jobban megértik. Elég baj lenne, ha az alternatív erkölcsrendszerek, és folyományaik közel állnának a játékosok lelkületéhez. :dead:  

 

Ettõl függetlenül én nem ítélem el a Sabbattal játszókat, belátom, hogy lehetnek olyan érdekes vonásai, amelyek egy Kamarilla játékból hiányoznak, stb. Csak éppen a saját világképemben egy kicsit takarékra vettem õket. + felhívtam a figyelmet, hogy egy Kamarilla város lerohanása csak Live-ban olyan könnyû. (+ a klánregényekben, ahol tojnak a maszkabálra.)


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1191 Elküldve: 2005.03.24., 20:06

[b:ea7e02f2a0]Malendil:[/b:ea7e02f2a0] Szerinttem nincs egészen igazad avval kapcsolatban, hogy a WW által leírt Szabbat mérték miatt összeomlana a Maszkabál. Ugyanis a Szabbat soraiban is létezik egy ki nem mondott "rejtõzködés a halandók elõl" és a templomosok, meg a paladinok, kiírtják a rendetlenkedõket, mert a fejesek csak vámpírok, de nem hülyék. A szabbatok is tudják, mire képesek az emberek, ha sokan jönnek, és nappal... És ami azt illeti a WW különösen ügyelt arra, hogy a Szabbat városokat olyan területekre helyezzék, amik hírhedten erõszakosak (pl.: Mexikó város).  

Persze most nem a te általad kialakított világképpel akarok vitatkozni, mert az magánügy, és mesefüggõ.  

 

Én szeretem a Szabbatot, és a konfliktusokat, amiket eljátszásra kínál. Belsõfenevad vs emberség, felemelkedés, harc, elkeseredett düh. Egy jól sikerült Szabbat mese olyan mintha Tarantino-t nyakon öntötték volna Hitchkok film noir hangulatával.  

 

Szerintem a többség azért kedveli jobban a Kamarillát, mert sokkal könnyebb megérteni a céljait és törekvéseit. Középkori intrika, modern politikával, és mocskos gazdasággal megspékelve. Mert a Kamarilla ereje a társasági élet, ez vitathatatlan, míg a Szabbat sokkal erõszakosabb irányba visz. De az erõszak is csak egy eszköz, véleményem szerint. A szabbat krónikák egyik nagy buktatója, ha a játékosok nem értik meg, hogy a vérontás és a dulakodások nem a cél, hanem az eszköz, s mint ilyen használni kell, nem pedig eszmeként tekinteni rá. A Szabbat egyik tanítása sem az erõszakról szól. A szekta nem azért erõszakos, mert ezt mondják a papok, hanem azért, mert ez a fenmaradásuk kulcsa, és az egyik alapvetõ vonása a vámpír létnek, mint az emberi létnek a szeretni tudás. Tehát a Szabbat sem mocskosabb, mint a Kamarilla, csak másként éri el céljait. Most nem azt akarom megmagyarázni, hogy a Szabbat "jófiúkból" áll, mert nem áll azokból, mint ahogyabn a Kamarilla sem. WoD-ban nincsen igazán jó. És különben is, ki az a mazochista, aki egy ilyen depresszív szerepjátékban jót akar játszani?! (Persze tudom a kérdésemre a választ: az olyan játékosok játszanak ilyen karaktereket, akik kihívást keresnek).  

 

Na! Azt hiszem ezt hívják annak, hogy elvetetted a sújkot! :roll:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1190 Elküldve: 2005.03.24., 19:51

Nem tom ki találta ki a Live-et, de szerintem egy szerepjáték sokkal élvezetesebb, ha simán asztal körül jáccák. Néha föl lehet állni így is, és elmutogatni hogyan is képzeled a dolgokat, de hogy beöltözni meg ilyenek.. sztem kicsit sok már...


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1187 Elküldve: 2005.03.24., 18:50

Messa írta:

 

Hát nemtom, nekem nagyon vegyes. Live-ozok Masqurade-et meg Sabbatot is, ha a kettõt összeeresztenék a Kamarillát egy pillanat alatt leradírozá a Sabbat. A Kamarillának nagy szervezésre van szüksége, ami Live-on szinte kijátszhatatlan, hiszen nincs annyi ideje a játékosoknak és kapacitása a szervezõknek, hogy egy várost oly ellenállóvá tegyenek, hogy kibírjon egy olyan támadást, amit Sabbat Live-on csinálunk. Egy ilyen helyzetben a Sabbatra adnám a voksom. De ez persze soha nem fog megtörténni (hogy összeeresztenék a két Live-ot), tulajdonképpen mind a két játék realitása pontosan ezért más.  

 

Tisztelettel: Messa

 

 

A Live túlságosan is felszínes megközelítés ahhoz, hogy érdemes legyen ebbõl a szempontból mérlegelni a Kamarilla vs. Sabbat erõviszonyt. Kezdhetjük rögtön ott, hogy az általam ismert Live-ok rendszerint "bálok" köré szervezõdnek. Az én világképem szerintem a kamarillás vámpírok legalább fele soha nem teszi be a lábát ilyenekre, csak persze ilyen karakterekkel nem lehet Live-ban játszani értelemszerûen.  

 

Az világos, hogy ha a Sabbat besétál a "bál"-ba, akkor aratás van. De ilyesmi leginkább csak Liveban fordulhat elõ. Hacsak nincs szó valami nagyszabású árulásról, az egész ott kezdõdik, hogy a Sabbatnak meg kellene találnia a kamarillás vámpírokat, hogy lecsaphasson rájuk. Elképzelem a szitut. Sabbat Jancsi és társai egy felderítõ falka. Besétálnak egy Kamarilla városba. Egy Kamarilla városba, amit a kamarillás vértestvérek jobban ismernek náluk, egy kamarilla városba, ahol a kamarillának halandó szolgái révén ezer szeme és füle van, egy csapat olyan vértestvért keresve, akik már csak ösvényük révén is jobban értenek a halandók sorai közt való rejtezéshez. 100-ból 99 esetben ezt a Sabbat falkát elõbb kiszúrja a Kamarilla, minthogy õk egyetlen helyi vámpírt is megtalálnának. És nappal fognak lecsapni...  

(Mellesleg lefogadom, hogy a legtöbb Sabbatot játszó csapat nem játsza ki az alcsony emberségnek azt a brutális hátrányát, hogy esetleg órákkal! többet töltenek nappali kábulatban. )  

 

Természetesen lehet egy csomó tényezõ, ami javít a Sabbat támadók helyzetén ehhez az alapesethez képest, de a legtöbb esetben akkor is elég nehéz a Kamarilla ellen hazai pályán.  

 

 

/Egyéni világképelem, de nálam a Sabbat egyébként is sokkal kisebb, mint a hivatalos világképben. Ugyanis ha olyan kiterjedt lenne, ahogy leírják, akkor már rég összeomlott volna a maszkabál. /


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1186 Elküldve: 2005.03.23., 22:57

Mi is egyszer próbáltuk, de nem ecsetelném az eredményt...  

Viszont, ami nagyon is hangulatos és rohadtul hat a játékosokra, az az, hogyha a mesélõ mindig kicsit átalakítja a szobát, hogy az valahogy tükrözze az éppen mesélõ által megteremtett helyszínt. Félhomály, gyertyák, füstölõk, illóolajak, a megfelelõ zene. És ha mindemellett a játékosok hajlandóak valami olyan ruhadarabot is viselni, ami éppen a karakterükre jellemzõ (nem komplett jelmezekre gondolok, csak pl: egy napszemüveg, nyakláncok, egy olyan stílusú ruha, amit a játékos karaktere elõnyben részesít) az frenetikus!  

Persze mindezt Kamarillás partikkal könnyebb elérni, mert ugye egy véres alagutat nehéz illusztrálni, bár... vörös égõkkel... :twisted:


Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#1185 Elküldve: 2005.03.23., 22:51

Hogy maradjunk a témánál is: Én régebben Meséltem Kamarillás és Sabbat live-ot is, játszani sajnos csak kamarillásat játszottam. Ha a játékosok jól vannak válogatva nagyon jó lehet, egyébként iszonyat gagyi... Nekem live-ban mindkét fél nagyon bejött, bár mindkettõben hasonlót játszottunk: hatalmi harc, intrika, stb... Csak a Sabbat kicsit betegesebb volt és hajszálnyit jobban elõtérbe került az erõpolitika. (nem fizikai bántalmazásra meg hasonlókra gondolok természetesen)


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1184 Elküldve: 2005.03.23., 22:46

Nem fejtem ki jobban a véleményemet a Live-ról, mert valakit még megsértenék, és ez nem áll szándékomban. Maradjunk annyiban, hogy nem kedvelem és nagyon... veszélyes is lehet az ilyesféle szerepjátszás. Mivel sok kritika érte az elmúlt évtizedekben a szerepjátékot (persze legalább annyi dícséret is :D ) utána olvastam pár dolognak és kénytelen-kelletlen, de bizonyos dolgokban egyet értettem néhány esszével.


Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#1183 Elküldve: 2005.03.23., 22:00

OFF  

[b:10514b4765]Stent[/b:10514b4765]: igaz. Viszont én könnyen eljátszanám a magas, vékony termetû Malkavitát :D A live biztosan nagyon érdekes, de én gyáva(?) vagyok hozzá :roll:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1182 Elküldve: 2005.03.23., 17:40

Nekem a Live már túl sok. Meg korlátoz! Például nagyon nevetségesen hatna, ha egy brujah izomembert akarnék eljátszani, ha egyszer csak 60 kiló vagyok! :? Maradok inkább a storyteller rendszernél. Abba szárnyalhat a képzelet! ;)


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#1181 Elküldve: 2005.03.23., 17:37

Nézzétek csak, de ez nem pótolja a játék valódi hangulatát... ;)


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#1179 Elküldve: 2005.03.23., 09:24

Stent írta:

Live-os Szabbat parti... ez nagyon durván hangzik... :?

 

Sabbat live-ról képek itt: [url]http://w-o-d.uw.hu (A háttér menüpontban a "2005. március 18. (Veszprém)" felirat alattiak...)


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1178 Elküldve: 2005.03.23., 08:58

Live-os Szabbat parti... ez nagyon durván hangzik... :?


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#1177 Elküldve: 2005.03.23., 08:33

Dexter írta:

Elõször is: [b:dce07e4bc3]Kamarilla[/b:dce07e4bc3].  

 

Az intrikák, a hierarchia és az általános álszentség gusztustalan benne - olyan mint az emberi társadalom. De legalább lehetõséget ad egyes helyeken a "normális" életre. Olyan szép dolgokat akartam írni, de nem jut eszembe most semmi jó :eztnemhiszemel:  

 

Sztem akár egy szavazást is lehetne tenni ide :hm:

 

 

Hát nemtom, nekem nagyon vegyes. Live-ozok Masqurade-et meg Sabbatot is, ha a kettõt összeeresztenék a Kamarillát egy pillanat alatt leradírozá a Sabbat. A Kamarillának nagy szervezésre van szüksége, ami Live-on szinte kijátszhatatlan, hiszen nincs annyi ideje a játékosoknak és kapacitása a szervezõknek, hogy egy várost oly ellenállóvá tegyenek, hogy kibírjon egy olyan támadást, amit Sabbat Live-on csinálunk. Egy ilyen helyzetben a Sabbatra adnám a voksom. De ez persze soha nem fog megtörténni (hogy összeeresztenék a két Live-ot), tulajdonképpen mind a két játék realitása pontosan ezért más.  

 

Tisztelettel: Messa


Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#673 Elküldve: 2005.02.24., 14:35

Edorn írta:

(természetesen ezt nem kell komolyan venni... bár ki tudja... :paranoid: )

:twisted: öreg hiba az ilyen gondolat a Malkavitákkal szemben... :twisted:  

 

Szerintem a Malkaviták 98%-a szimplán [i:60d30fdb0c]másképpen látja a világot[/i:60d30fdb0c], ki [i:60d30fdb0c]így[/i:60d30fdb0c], ki [i:60d30fdb0c]úgy[/i:60d30fdb0c], és semmilyen látnoki képességgel nem bírnak. Ám a maradék 2%-ban megvan az a plusz, amitõl próféták!  

:twisted:  

 

Stent írta:

Tényleg! Tudtátok, hogy Anatole a Menny Útját követte (mert ugye már õ is eltávozott... )?

:twisted: óóó... jótékony tudatlanság... Ezért nem õrült meg a többi klán tagja; ha olyan sok mindent tudnának mint mi, már régen mellettünk állnának :roll:  

 

[b:60d30fdb0c]Kamarilla vs Szabbat[/b:60d30fdb0c]: már nem tudom hol olvastam (asszem alapkönyv :hm: ): a Kamarilla a szükségesebb rossz a vámpírok számára. Romlot ugyan, de legalább megpróbálkozik a maszkabállal, hogy biztonságban legyenek a halandóktól.


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#667 Elküldve: 2005.02.24., 14:04

Szerintem a Malkaviták 98%-a szimplán bolond, ki jobban, ki kevésbé, és semmilyen látnoki képességgel nem bírnak. Ám a maradék 2%-ban megvan az a plusz, amitõl próféták tudnak lenni!  

 

Tényleg! Tudtátok, hogy Anatole a Menny Útját követte (mert ugye már õ is eltávozott... :szerencsetlen: )?


Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#659 Elküldve: 2005.02.24., 05:50

Dexter írta:

pl. senki sem tudja, hogy miért tart ki a Kamarilla pártján a Malkavita klán?!  

 

 

Mert õk már látják a véget, és itt szenvedik a legkisebb veszteségeket, vagy nyerik a legtöbbet... :rohog: (természetesen ezt nem kell komolyan venni... bár ki tudja... :paranoid: )


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
docker
avatár
Csatlakozott: 2005.09.30.
Hozzászólások: 140

Kedvenc szerepjátékok:
Egyéb
Egyéb
Egyéb
#656 Elküldve: 2005.02.24., 00:50

Dexter írta:

pl. senki sem tudja, hogy miért tart ki a Kamarilla pártján a Malkavita klán?!  

 

 

Mert tudni lehet akármit is, hogy miért csinálnak :?: :roll:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#653 Elküldve: 2005.02.23., 23:28

[b:54be0bb60a]Edorn írta:[/b:54be0bb60a]Azért nem vagyunk mi GYP-sek, rájöttünk már egy ideje...  

 

Jól van na... Én csak magamból indultam ki... :)  


Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#639 Elküldve: 2005.02.23., 20:47

Stent írta:

de sajna õket a gonosz Vykos néne kinyúvasztotta.

 

[spoiler!!!]Benison-t Anatole ette meg... :twisted:  

(ha jól emlékszem azért, mert a kis nosfi elbénázta a rejtõzést... :rohog: )[/spoiler]


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#638 Elküldve: 2005.02.23., 20:45

Stent írta:

Tényleg! Valaki tudja, hogy miért átkozta meg Malkávot Káin ezzel a hátránnyal? Érdekelne! :P

Malkavita fórum... :D


Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#637 Elküldve: 2005.02.23., 20:44

Stent írta:

(Mi ismerjük egymást kedves Talley barátommal élõben is)

 

Azért nem vagyunk mi GYP-sek, rájöttünk már egy ideje... :lol: ;)


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#636 Elküldve: 2005.02.23., 20:42

Dex: Szerintem a Malkaviták nem lógnak ki annyira a Kamarillából. A regények szerint nem sok vizet zavartak. Ezzel nem lefikkantani akartam õket, de politikailag nem valami aktív klán. Bár Benison herceg volt, és még egy csini vámpír arája is volt, de sajna õket a gonosz Vykos néne kinyúvasztotta. Meg ott van a Páva Herceg is... Hmm. Visszavonom a politikai passzivitásukra tett megjegyzésemet, mert eszembe jutott még jó pár Maláv csákó, akik magas pozícióban vannak. Tényleg! Valaki tudja, hogy miért átkozta meg Malkávot Káin ezzel a hátránnyal? Érdekelne! :P


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#634 Elküldve: 2005.02.23., 20:38

Talley! Gyõzd már meg Sisit, hogy meséljen Szabbatosat! Toreador antitribu akarok lenni az isten szerelmére! Te talán jobban tudsz hatni rá, mint én. Ne kényszerítsetek kegyetlen húzásokra! :twisted: :twisted: :twisted:  

 

(Mi ismerjük egymást kedves Talley barátommal élõben is)


Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#631 Elküldve: 2005.02.23., 20:29

Tulajdonképpen kevés klán van, melynek tagjai nem találhatóak meg mindkét szektában. A Gangrelek hivatalosan kiléptek, mindezek ellenére nagyon sokan maradtak meg a Kamarilla oldalán - ugyanakkor pl. senki sem tudja, hogy miért tart ki a Kamarilla pártján a Malkavita klán?!  

 

Klán alapján a döntés meghozatalakor nem is a klánt nézzük, hanem, hogy mennyire tetszik-nem tetszik a "sima" klán vagy az antitribu.


Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#630 Elküldve: 2005.02.23., 20:27

Talley írta:

De ha mégis döntenem kéne akkor a Kamarilla, de csakis a Tremerek illetve régebben a Gangrelek miatt is.

 

Tremere-k vannak a Sabbat-ban is! :twisted:


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
Talley
avatár
Csatlakozott: 2005.08.30.
Hozzászólások: 661

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Vampire: The Masquerade
Egyéb
Egyéb
#629 Elküldve: 2005.02.23., 20:22

Én a klánokra szavaznék, mert szerintem az a legfontosabb.  

És szerintem a két szekta majdnem ugyan az. A különbség csupán az, hogy hogyan is intézik az ügyeket. Mind a ketten ugyanazt akarják, de másképp.  

De ha mégis döntenem kéne akkor a Kamarilla, de csakis a Tremerek illetve régebben a Gangrelek miatt is.


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#588 Elküldve: 2005.02.23., 08:48

Igen, ez jó ötlet, bár magam sem tudom, hogy mitõl is tartanak, hiszen pont az egyik játékosom, aki megrögzött Tzimisce mániás nem akar Szabbat történetet! Állandóan úgy próbálja csavarni a kakakterei Prológusát, hogy minimum független, de ha lehet Kamarillás legyen... a Tzimisce. Szóval fura. De ez tényleg jó kiindulási alap, amit írtál! Majd megpedzem nekik! :D


Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#585 Elküldve: 2005.02.23., 01:18

Sztem kérdezd meg tõlük, hogy [b:cfa298995d]Õk [/b:cfa298995d]milyen szabbatos mesében lennének benne?! Ha csak félnek, akkor az azt jelenti, hogy benne lennének, csak még bizonytalanok.  

Milyen figurákat képzeltek el, mi a véleményük a szabbaton belül errõl-arról?! Így megadhatják az ötleteikkel a krónika fõbb vonalait, vagy akár magát, a fõ vonalat is -[i:cfa298995d] ha érdekes elképzeléseket hallasz, vagy eredeti figurákat látsz :hm: [/i:cfa298995d]  

Mit gondolsz? :roll:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#566 Elküldve: 2005.02.22., 15:02

Segítsetek, hogy hogyan gyõzzem meg a játszó pajtásaimat, hogy Szabbat mesét mesélhessek mán nekik?! Félnek tõle! Gondoltam, rá, hogy egyszerûen kijelentem, hogy Szabbatos mese lesz, de félek, hogy egy maréknyi tízoldalú dobókockát nyomnának le a torkomon... :cry:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#492 Elküldve: 2005.02.21., 15:59

Pedig én anno felajánlottam, hogy becserélem a vörös halál trlógiát két üveg jobbfajta sörre, de kutának se kellett. :P


Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#490 Elküldve: 2005.02.20., 22:46

Az tudvalevõ, hogy bármhová is tartozz, sajna vmilyen szinten bábú vagy (bár én ezt nem igazán szeretem érezni/éreztetni) :( Mindenki másként vezeti le a félelmeiket az Öregekkel vagy öregebbekkel szemben. Aztán, hogy a pletyka mikor és kitõl kap szárnyra, és mivé fajul, az már más dolog.  

 

Propaganda = a másik lejáratása :twisted:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#484 Elküldve: 2005.02.20., 18:08

Ha már szóba hoztad a propagandát!  

 

Mindkét fél megpróbálja elhitetni a másikról, hogy mennyire sátániak és mocskosak.  

 

A Kamarilla azt híreszteli például a Szabbatról, hogy felfalják egymást, meggyilkoltatják vezetõiket, és csak a káoszban élnek. A mészárláson kívül nem élveznek és értékelnek semmit, s a Fenevadat a keblükre ölelik. Öncélú, szentségtörõ rítusokat folytatnak, és vérkötelékbe lölkik egymást!  

 

A Szabbat propaganda a következõ: a Kamarilla követõi pici pudlik az Öregek lábainál, amikbe akkor rúghatnak bele, amikor csak akarnak, s még õk csaholnak is hozzá! Álszentek, és vakok, mert nem látják, hogy az Õsatyák rángatják a zsinrojaikat. Elnyomnak mindenkit, és vérkötelékekben tartják atyáik sarjaikat.  

 

Pesze mindkettõben vagy igazság is, de a legtöbb dolog téves. A Szabbat és a Kamarilla ugyanakkora erõszakgépezet. A különbség csak annyi, hogy a Szabbat-tagok kihívhatják egymást Monomáciára (rituális prárbajra) és eldöntik egybõl kinek van "igaza", míg a Kamarillában elõször teljesen kiforgatják szociális státuszából, aztán egy sötét sikátorban nyírják ki a szerencsétlent.  

 

Ha pedig a politikai irányzatokat és az elnyomó gépezetet vizsgáljuk, akkor nagyon is hasonló a két szekta. Ugyanúgy megvannak a bizonyos területek irányítói, még a Belsõ körnek is megvan a maga szabbat megfelelõje. a különbség megint csak annyi, hogy a Szabbatban az erõszak nyílt, míg a Kamarillában burkolt, de a végeredmény ugyanaz: egy döglött vámpír :akasztas:  

És! A Maszkabált, bár hivatalosan nem ismeri el a Szabbat a létezését, mégis kimondatlanul az okosabbak beartják, mert tudják, milyen sors várna rájuk a számok törvénye szerint. És akkor még nem is beszéltünk a Vadászok és a Vérfarkasok kéretlen figyelmérõl.


Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#479 Elküldve: 2005.02.20., 14:33

Edorn írta:

A Sabbat tagjai ráébredtek, hogy kik/mik is valójában az öregek/matuzsálemek/õsatyák. Rájöttek, hogy az öregek/matuszálemek csupán reszketõ kutyák, akik saját gyermekeikkel próbálják feltartóztatni az elkerülhetetlent. Õket áldozzák fel, hogy életben maradjanak.

 

Szóval innen eredhet az a bizonyos "megégetik az Öregjeiket" címû dolog a Kamarilla részérõl :hm:  

Már csak az a kérdés, hogy ezt propaganda szövegként, vagy egyszerûen elrettentésként hozzák fel mindig a szabbat ellen :D ?!


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#476 Elküldve: 2005.02.20., 14:14


Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#475 Elküldve: 2005.02.20., 13:19

Dexter írta:

Szabbat ideológia?

 

 

A Sabbat célja a világ megmentése!!!  

A Sabbat tagjai ráébredtek, hogy kik/mik is valójában az öregek/matuzsálemek/õsatyák. Rájöttek, hogy az öregek/matuszálemek csupán reszketõ kutyák, akik saját gyermekeikkel próbálják feltartóztatni az elkerülhetetlent. Õket áldozzák fel, hogy életben maradjanak. Õk is tudják, hogy az õsatyák egyszer felébrednek, káin visszatér és akkor eljõ a világvége, a Gyehenna. Ám a Sabbat nem adja meg magát. Nem húzódik vissza a biztonságosnak hitt kis menedékébe! Nem hitegeti magát hamis képekkel, hogy majd gyermekei feláldozásával megmenekül. És végkép nem szolgálja a pusztulás elhozóit annak reményében, hogy akkor megússza az így elkerülhetetlen véget. NEM! A Sabbat harcol, még ha a harc kilátástalan is. Harcol az õsatyák és annak szolgái ellen. Nem hajtja fejét rabigába! Nem hunyászkodik meg! Közd és meghal, ha kell!  

 

Az "Ultrakonzervatív" frakcióhoz tartozó Pander Templomos  

A "Félekzûek bandája" nomád falka tagja.


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#474 Elküldve: 2005.02.20., 13:08

Stent írta:

Ha már regény trilógiák! Olvastad Robert Weinbergtõl a Vörös Halál karneválja trilógiát? Na az szerintem még a klánregényeknél is jobb!

 

Húhú... Ezzel vigyázz! (Nagyon) sokan nagyon hosszan képesek szidni ezt a trilógiát! Többek közt nekem sem tetszik. Tele van ûberatomtáp figurákkal, illetve nekem nemigazán adja vissza a WoD, söt, a Vampire hangulatot sem... Klánregények egy fokkal jobbak, ám van köztük pár nagyon jó... Sabbat tekintetében asszem az Asszamaita és a Ventrue a legjobb... Az Asszamitában a Sabbat felsõ vezetését mutatják be jól, míg a Ventrue-ban egy kis falka ductus-át... (bár itt sem koncentrálnak annyira a Sabbat-os oldalra... :( )  

De a legjobb magyarul megjelent regénysorozat szerintem a Hunter sorozat! Amiben nagyon jól bemutatják a Kamarillát (ha leszámítjuk a tapizós részt :nemertem: ) Illetve ami rövid idõre felbukkan a Sabbat, az is nagyon jó... nagyon elkapták a hangulatot... :ugri:


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#473 Elküldve: 2005.02.20., 13:01

Albrecht írta:

Ha Kamarilla ás Szabbat közt kell választani tetszik nem tetszik szinten, akkor:  

Kamarilla: piros pont a kivitelezésre, a szervezésre, a technikára, az aljasságra  

Szabbat: piros pont az ideológiára, a taktikára és stratégiára.

A Kamarillánál szerintem az "aljasság" legalább egy piros csillagot érdemel :twisted: Csakúgy mint a szervezés. Bomlasztják megállás nélkül egymást, miközben igyekeznek a szabbatot is távol tartani a köreiktõl. Persze ez nem mindig sikerül nekik, de egész jól csinálják...  

 

Szabbat ideológia? Valaki fel tudna majd világosítani, hogy ez nagyjából mit is takar? Sajna nem volt még szerencsém a szabbat könyvhöz, és a sztereotíp "gyakunk-ölünk-belezünk-jaj de szabadok vagyunk" gondolom nem mindenhol állja meg a helyét :hm: ?!  

 

Hajrá Kamarilla, egész jól állunk :D :ivaszat:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#471 Elküldve: 2005.02.20., 12:35

Nem, ezt tök komolyan kérdeztem. Sokan nem olvasták, mert mára gyakrolatilag hozzáférhetetlen. Úgy járt, mint a Lestat, a Vámpír. 1995-ben egyszer kiadták, aztán azóta tépheted a hajadat, lehetetlen beszerezni (monduj én elolvastam angolul, szal, megoldottam a problémát). De tényleg, az én itteni tapasztalataim azt mutatják, hogy rohadt kevesen olvasnak regényeket ami az RPG-hez kapcsolódik. Ezt errefelé csak a fanatikusok teszik. Érdekes, vajon miért is van ez így? (Ezek persze csak az én tapasztalataim)  

A démon trilógiához eleddig sajna nem volt szerencsém :(


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#470 Elküldve: 2005.02.20., 11:44

Stent írta:

Ha már regény trilógiák! Olvastad Robert Weinbergtõl a Vörös Halál karneválja trilógiát? Na az szerintem még a klánregényeknél is jobb!

 

 

Ugye ez most cinikus-komolytalan jellegû volt?  

 

Azért szerintem van néhány WW könyv, ami szerintem bárhol megállja a helyét. Pl.: a Démon trilógia, Hunger like fire


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#469 Elküldve: 2005.02.20., 11:30

Nos tény, hogy ezek a regények igazából csak a szerepjátékosoknak képviselnek értéket (pesze tudom, hogy te is az vagy!) Nekem nem volt ilyen érzésem. Szerintem nagyon jó volt a sztori, bár Lucita az egyik kedvenc "hõsöm" szal, mivel õ volt a fõszereplõ, már csak azért is elolvastam volna. Bár abban egyetértek veled, hogy az elsõ kötet, nos az túl vontatott volt, kicsit jobban gatyába rázhatta volna az író, de aztán iszonyatosan húzós lett, ez fõleg a harmadik könyvre igaz, bár sajna azt már te nem olvastad, (de kétségtelen, hogy a Szilánkok pöttyet vontatott!).  

És a könyvek végére tényleg érdekes fordulatot vesz Lucita nem-léte! Hogy jót, vagy rosszat, azt mindenki döntse el maga, de nem lövöm le a poént, mert lehet, hogy valaki még el szeretné olvasni! ;)  

 

Ha már regény trilógiák! Olvastad Robert Weinbergtõl a Vörös Halál karneválja trilógiát? Na az szerintem még a klánregényeknél is jobb!


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#467 Elküldve: 2005.02.20., 10:48

No. Nekem valahogy nem jött be a Lasombra trilógia.  

Már az elsõ rész is csak nyögve ment olvasás szinten, a másodikat, már be se fejeztem.  

Tartalmilag okés többé kevésbé, csak valahogy olyan erõltetett amatõrírásnak tûnik, mintha egy KM nulla irodalmi tapasztalattal próbált volna alkotni, valami nagyonot, sok híres njk-val.  

(a DV fordítói jók, szóval az eredeti se lehetett jobb)  

 

 

Ha Kamarilla ás Szabbat közt kell választani tetszik nem tetszik szinten, akkor:  

Kamarilla: piros pont a kivitelezésre, a szervezésre, a technikára, az aljasságra  

Szabbat: piros pont az ideológiára, a taktikára és stratégiára.


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#460 Elküldve: 2005.02.19., 14:46

Nos olvastam egy remek regény trilógiát! Bruce Baugh Szilánkok, Árnyak, Áldozatok (amúgy ez a Lasombra klán-trilógia).  

 

Ha érdekel a Szabbat és annak eszmeisége, akkor olvasd el! Egy remek fõszereplõn keresztül (Lucita, nyámi! :P ) bepillantást nyerhetünk abba, hogy egy vámpír miért is választhatja a Szabbatot és annak ideológiáját és filozófiáját (mert a könyv ezekre is rávilágít) Persze kemény és néha kissé gusztustalan részek is fellelhetõek a trilógiában, dehát Káin Kardjának ez az egyik fõ ismérve!  

A filozófián kívül tanúi lehetünk egy ösvény teljes elsajátítási folyamatának, és egy Szabbat város hatalmi rendszerének kialakításának.  

Szóval, ha úgy érzed, hogy keveset tudsz a Szabbatról, akkor ez a három összefüggõ regény sokat segíthet neked, illetve, ha nagyon utálnád Káin Kardját, akkor is érdemes elolvasnod, mert igen érdekes és érdekfeszítõ a könyvek vonalvezetése! Szóval szíves figyelmébe ajánlom minden Vampire The Masquerade rajongóank, de legfõképpen a szabbatistáknak! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:  

 

Ja! Ha valaki esetleg olvasta a trilógiát, akkor az ossza meg velem, mi a véleménye a könyv végérõl?


Vissza az elejére
Edorn
avatár
Csatlakozott: 2005.08.26.
Hozzászólások: 1869

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Changeling: The Dreaming
WoD - Hunter: The Reckoning
Mutant Chronicles
#453 Elküldve: 2005.02.19., 00:49

Hát nem hiszek a szememnek! Két szavazat a Sabbat-ra, és 5 a costello-ra??? :eeek: :nemertem:  

Hol vagytok fivéreim és nõvéreim??? :nono:


A legfontosabb törvény az örök változás törvénye, amely kimondja, hogy minden törvény változik

Vissza az elejére
docker
avatár
Csatlakozott: 2005.09.30.
Hozzászólások: 140

Kedvenc szerepjátékok:
Egyéb
Egyéb
Egyéb
#452 Elküldve: 2005.02.19., 00:40

Dexter írta:

Sztem nincs két olyan szabbatista aki teljesen hasonló módon gondolkodna a szektán belül.

 

Ajjajajj, ezt azért erõs túlzásnak tartom. OK addig rendben, hogy összegyûlnek itt a rezisztens egyének akik tán jobb esetben még ideológiát is meglátják a dologban. Nem mindenki vállalja ezt önként! Egyébként meg, akárhogyis, hiába az ellenkezés, azért van itt bõven csürhe, és olyan aki a falkavezér buzdító szavától elvakultan nem látja a saját gondolatait.


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#443 Elküldve: 2005.02.18., 07:16

Szerinem továbbra is Viva la revolution!!! Meg a motorok.


Vissza az elejére
Dexter
avatár
Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólások: 1581

Kedvenc szerepjátékok:
World of Darkness
Warhammer 40.000
Warhammer fantasy
#442 Elküldve: 2005.02.18., 00:53

A szabbat olyan, mint mikor valaki kitalál egy ideológiát, megosztja pár emberrel, és azután futótûzként kezd terjedni... mint pletyka. Sztem nincs két olyan szabbatista aki teljesen hasonló módon gondolkodna a szektán belül.  

Lehet, hogy az alap jó volt, de a felelõtlen és féktelen csürhe mindig csavart rajta egy picit, hogy neki jó legyen.


Vissza az elejére
docker
avatár
Csatlakozott: 2005.09.30.
Hozzászólások: 140

Kedvenc szerepjátékok:
Egyéb
Egyéb
Egyéb
#438 Elküldve: 2005.02.18., 00:01

Szabbat: Az ötlet jó, de a megvalósítás hagy kívánnivalót maga után...  

:chainsaw:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#437 Elküldve: 2005.02.17., 10:31

Ja és a véleményem!  

 

Nos... Sok éves játék után nálam a Kamarilla nyert, de! A Szabbatot is szereem. Szeretem az ideológiája miatt. Azt, hogy hisznek valamiben, hogy nem olyan reménytelenek. Persze elméleti síkon. A valóság sajna kegyetlenebb. Ám mivel nem nagyon szeretem a meséimet mészárszékké változtatni (ami általában elkerülhetetlen velejárója egy szabbat-mesének) inkább a Kamarilla intrikáinál maradok.  

 

Tehát Kamarilla - Szabbat 1:1  

 

Szerintem... :gyagya:


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#436 Elküldve: 2005.02.17., 10:27

Az Anarchok inkább amolyan "népcsoport", mintsem szekta, ezért gondoltam, hogy nem rakom be õket ide. Lesz szavazás, amint valaki megmondja, hogy mit is kell begépelnem a választási lehetõségekhez: gondolom a Kamarilla, meg a Szabbat szót, de azért homályosítson föl valaki, nehogy elbaltázzam! :) :) :)


Vissza az elejére
Ismeretlen
avatár
Csatlakozott: 1970.01.01.
Hozzászólások: 535

Kedvenc szerepjátékok:
Kult
Kult
Kult
#434 Elküldve: 2005.02.17., 09:54

És az anarchok?


Vissza az elejére
Ugrás a(z) 1 2 3 4 5 oldalra
Ki van itt?
Jelenleg 13528 hozzászólás olvasható a fórumon.
Összesen 63 aktív felhasználónk van (inaktívakkal együtt: 647).
Jelenlévő regisztrált felhasználók:
.

Napi top hozzászólók