Moderátor: Niara
Ugrás a(z) 1 2 3 4 5 oldalra
Szerző Hozzászólás
Elvira
avatár
Csatlakozott: 2009.08.01.
Hozzászólások: 221

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Call of Cthulhu
Cyberpunk 2020
#13741 Elküldve: 2010.01.15., 10:44

Nekem is tetszik. Az összes többi karakterre fordíthatnál ennyi munkát. :)


Szerény vagyok és tökéletes.

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13738 Elküldve: 2010.01.10., 07:56

"Necro" írta:

Nekem tetszik. Ügyes, igényes munka csak így tovább.

 

 

Köszönöm:)  

 

OFF:

De majd jön RedSign, és beleköt. No offense:)

OFF vége


Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13736 Elküldve: 2010.01.10., 00:58

Nekem tetszik. Ügyes, igényes munka csak így tovább.


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13732 Elküldve: 2010.01.04., 19:56

Na, végre rászántam magam, hogy meséljek egy kicsit egy NJK-mról. Neki aztán nem lesznek karakterstatjai, mert egy vmivel öregebb, mint ötszáz éves tündének hova legyenek? Najó, speciel a tulajdonságaira lehetne, de a szakértelmei végképp halott téma. Ahhoz ért, amihez akar, vagy amire valaha is volt affinitása (nem, a nõkhöz nem ért. az nála halott ügy, ötszáz év alatt nem tanulta meg, akkor most már nem fogja).  

 

 

Az utcai neve Ágyúgolyó, és fegyverkereskedõ/gyûjtõ. Egyik legnagyobb "kereskedelmi partnere" az ARES, de csak azért, mert az egyik ottani vezetõ kutató a haverja évtizedek óta. Válogatott vevõköre van, és az új arcokat elég bizalmatlanul fogadja, és ha valamelyik partnere megpróbálja átvágni, akkor elintézi, hogy az illetõ soha többet ne tudjon fegyvert venni vagy eladni, bárkinek is. És az lehet egy cég, vagy banda (pl, az Õsieket nem kedveli, nem is hajlandó fegyvert eladni vagy venni tõlük). Székhelyét tekintve Seattle Puyallup észak-nyugati részén leledzik, egy régi, kétszintes családi ház, ami már évtizedek óta az övé (még azelõtt költözött oda, hogy Puyallup beolvadt volna Seattle-be). A ház egyébként egy nagyon jól védett erõdítmény, nagyon nehéz bejutni, bár idõrõl idõre megpróbálja néhány szerencsétlen tudatlan besurranó kirabolni, akiknek egyáltalán bejutni akkor sikerül, ha Ágyúgolyó elfelejti rendesen bekapcsolni a rendszert (nem analfabéta hozzá, csak, ahogy õ mondja, a korral jár), egyébként fennakadnak rajta, halálosan.  

 

 

Kinézetre Ágyúgolyó (Tom Smith) nem néz ki rosszul, sõt, az átlagnál jobb a megjelenése, a csajok kedvelik is. 30-nál nem néz ki öregebbnek (50 évesnek vallja magát), közepesen magas, vékony testalkat, de nem nyeszlett, szalmaszõke, válla alá érõ és copfba összefogott haj, barna szemek. Az embereknek általában az a benyomása, hogy egy született brit úriemberrel van dolguk, aki még gyerekkorában Amerikába tévedt (egyébként, amerikai angol a kiejtése, az elmúlt sac/kábé kétszáz évben volt ideje elsajátítani), ami félig-meddig meg is állja a helyét: még Angliában született az 1500as évek elején.  

 

A szüleit egyáltalán nem ismerte, mert állítólag az anyja belehalt a szülésbe, és az apa, miután meglátta, milyen torzszülött az utóda, az útszélen hagyta, ahol nem sokkal késõbb egy középkorú és gyermektelen utazó házaspár vette magához, és a Tom nevet kapta. Nevelõapja vándorkovács volt, így értelemszerûen arra is próbálta nevelni a fiút, sikerrel is, meg nem is. A srác egyszerûen képtelen volt megerõsödni, annak ellenére, hogy nem egyszer próbálták hússal felhizlalni (nos, az elsõ alkalmakkor, mikor húst evett, kiokádta, képtelen megemészteni, így Ágyúgolyó kényszervega. Késõbb, miután eljött az Ébredés, el mert menni egy részletes orvosi kivizsgálásra, ahol megállapították neki, hogy hiányzik egy enzime); de a kevésbé erõs fizikumot igénylõ feladatokat kiválóan ellátta, és nagyszerû ötletekkel segítette az apja munkáját. Idõvel megismerkedett a puskákkal, és azonnal beléjük szeretett, sõt, próbált is készíteni, de nem sok sikerrel. Hiányzott hozzá a fizikuma. Helyette, ha tehette, gyûjtötte és kereskedett velük, valamint, javította az apróbb sérüléseket, idõvel az egyik legjobbá válva. Bár jóval túl a harmincon, volt rá példa, hogy továbbfejlesztett egy-egy fegyvert, akár kétszáz évvel megelõzve a korát, de sosem hozta õket forgalomba, inkább eltette.  

 

20 éves korában nõsült meg, felesége oda meg vissza volt férje különleges megjelenéséért, érdeklõdéséért, nem viszolygott, mint általában az emberek. Tom szintén rajongott feleségéért, Anne-ért, lenyûgözte bátorsága és nyitottsága. Legnagyobb bánatukra nem született gyermekük, és évekkel késõbb feltûnt nekik, hogy míg Anne öregszik, ráncok jelennek meg rajta, addig Tom külseje egyáltalán nem változik, ugyanolyan kamaszos megjelenésû, mint amikor megismerkedtek. De, még mielõtt igazán foglalkoztathatta volna, hogy miért van ez, utazásaik során útonállók támadták meg õket, és megölték a családját. Õ maga is elég komoly sebet kapott, de szokatlan megjelenése megmentette az életét: támadói ijedten rebbentek szét, mikor realizálták áldozatuk kinézetét, és az ördög fattyának találták, nem mertek egy ujjal sem hozzányúlni.  

 

Az elkövetkezendõ kétszáz évben szinte teljesen bejárta Európát, majd' egy-egy generációnyit eltöltve egy-egy országban, eltanulva az ottani nyelveket, szokásokat, és természetesen, fegyvereket, harcmodorokat. Ahogy a fegyverkereskedelemmel egyre nõtt a vagyona, úgy lett pénze új szenvedélyekre,és felfedezte a borokat, igazi szakértõvé képezve magát. Mikor az Ébredés eljött, és velük a tünde borok is, élvezettel kóstolgatta az új ízeket, amelyeket elõszeretettel fogyaszt, mert a régi, hagyományos ízekre emlékeztetik.  

 

Az 1700as évek derekán "átruccant" Ázsiába, hogy felfedezze magának az ottani kultúrát, de nem fogta meg, pedig próbálkozott megérteni. Zavarta a kínaiak agresszív zárkózottsága, a japánok felsõbbrendûségtudata és rasszizmusa, a koreaiak és a thaiföldiek... Nos, õket csak szimplán nem kedvelte meg, az egész ázsiai kultúra nagyon távol áll tõle. Ismeri a szokásokat, a nyelveket, de hidegen hagyja. Visszatért Európába, de mivel nem érezte úgy, hogy az Óhaza tudna neki újat mutatni, így fogta gyûjteményét és egyéb vagyonát, átment az Újvilágba az 1860as évek derekán, de csak miután lezajlott az ottani Polgárháború, mert nem akart belekeveredni, ez túl zajos volt, annak ellenére, hogy még gazdagabban is járhatott volna. New Yorkból idõvel átvándorolt a nyugati partra, majd az elsõ világháború idején letelepedett Puyallupban, az akkor még csak pár ezres kisvárosban. Lenyûgözte a városiak békés együttélése a völgybeli flórával és faunával, vmint az õslakosok és a fehér ember kölcsönös segítése, ezért itt is rendezkedett be. Egy akkor még félreesõ helyen építtetett magának családi házat, és néhány év alatt teljesen berendezkedett. Mivel tisztában volt vele, hogy alapvetõen nem maradhatna egy helyen túl sokáig, mert feltûnhet a szomszédoknak, hogy Tom Smith, az a kedves úriember két utcával lejjebb, mintha nem öregedne. Ezért lemondott arról, hogy rendszeresen járjon társasági eseményekre, hogy sokáig maradhasson. Ha senki sem ismeri, akkor nem fog nekik feltûnni a változatlanság, és kifejezetten megkedvelte a családias kisvárost. Az Ébredésig vezetõ majd' száz év alatt többször is meggondolta magát, de igazából sohasem hagyta el a várost egy-két évnél hosszabb idõre, hogy aztán újra és újra megvegye a házát, ne szúrjon szemet egy izgága bürokratának, hogy majdnem száz évig egy háznak ugyanaz a tulajdonosa.  

 

Az Ébredéskor gyakorlatilag fellélegzett, végre már csak kicsit kellett várnia, hogy nyugodtan mehessen emberek közé, és az a pár év szinte simán elszállt. Ekkor, mint egy szomjhalál szélén álló szerencsétlen az oázis vizébe, úgy vetette bele magát a társasági életbe. Élvezte, hogy végre nyugodtan járkálhat az emberek között, nem néznek rá furcsán, hogy miféle szerzet rohangál közöttük. Ekkor ment el orvoshoz, és alapos kivizsgálás után állapították meg, hogy hiányzik egy enzimtermelõ génje, ami segítené lebontani a húst. Ajánlották neki a génsebészetet, de rettegve attól, hogy ezzel elveszti a valóját, amiért évszázadokig életben maradt, elutasította.  

 

Az Összeomláson csak somolygott, annak ellenére, hogy az õ számítógépe is taccsra vágódott, elvesztve rengeteg tervrajzát és kapcsolatát. Úgy volt vele, Isten ad, Isten elvesz, és majd újjáépíti. Ekkor még istenfélõ ember volt, bár nem az az elvakult fajta, annál azért több bölcsesség szorult bele az elmúlt ötszáz évben, de a Harag Éjszakája megrengette a hitét. Teljesen értetlenül állt az események felett, és bár sérülés, vagy vagyonvesztés nélkül megúszta, nem egyszer kellett otthona biztonsági rendszerét éles lõszerrel feltöltenie, és, valahol mélyen tovább rettegve, a mai napig azzal tölti fel a fegyvereit. Elvesztette hitét Istenben és az emberekben, így a korábban majd' minden fontosabb, passzióból látogatott társasági esemény állandó résztvevõje idõvel el-elmaradozott, végül csak a tényleg fontos, új üzleti partnereket is magában hordozó partikra ment el. Ismét magába fordult.  

 

Régen megpróbált vele kereskedni az Õsiek nevezetû tündékbõl álló banda, de elutasította a velük való üzletelést. Nem bírja a rasszizmust, és ez idõnként kiütközik az üzleti életben is.  

 

A '60 évek elején összeismerkedett egy, az ifjúkorból jócskán kinõtt, de az árnyak között teljesen friss húsnak számító farkassámánnal, aki felismerve Ágyúgolyó félelmét, és mégis erõs társaságra vágyó igényét, kirángatta önnön számûzetésébõl. Kapcsolatuk a mai napig egy nagyon erõs barátság, és ennél több soha nem is volt köztük. Se a sámánnõ, se Ágyúgolyó nem érezte volna helyénvalónak.  

 

 

Ágyúgolyó sosem nõsült újra Anne halála után, egyáltalán, alkalmi kapcsolata alig akadt. Nem hagyta hidegen a szebbik nem, de mindenkiben Anne-t, és mindazt kereste, amit régen felesége megtestesített: a szépség, mely a belsõ értékeket keresi, és legyõzve az általános elõítéletet, képes önzetlenül, tisztán szeretni.  

 

Mivel kedveli a tünde borokat, újabban egy-egy baráti összejövetelen képes a kelleténél kicsit többet inni, és kissé megfeledkezve magáról, hajlamos elhagyva az amerikai angolt, óangolul beszélni. Ezek már vezettek félreértésekhez és hajszálon múló lebukásokhoz, de annyit sosem ivott, hogy ha felhívták rá a figyelmét, akkor ne térjen azonnal vissza az amerikaira, feledtetve a furcsaságot társaságával. Aurájában ugyan látszik, hogy már nem fiatal, de eddig elfogadták azt a magyarázatot, hogy alig múlt ötven, de sokat megélt.  

 

 

Egyelõre ennyi, most több nem jut eszembe.


Vissza az elejére Ezen üzenetet legutóbb V2.1_Solena, 2010.01.04., 19:57-kor szerkesztette. A hozzászólást összesen 1 alkalommal módosították
Elvira
avatár
Csatlakozott: 2009.08.01.
Hozzászólások: 221

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Call of Cthulhu
Cyberpunk 2020
#13728 Elküldve: 2009.12.08., 11:31

"V2.1_Solena" írta:

Kapcsolatok? Mert minden szaglász-firkász rendelkezik egy rakással, a legkülönfélébb körökbõl. Egyébként javaslom az Árnyvadász kézikönyv Kapcsolatok címû fejezetében a riporter, mint kapcsolat leírását. Sok ötletet meríthetsz onnét.

 

 

Nyugi kapcsolatot annyit írtam neki mint a nyû.  

Amúgy köszi a segítséget.


Szerény vagyok és tökéletes.

Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13723 Elküldve: 2009.12.07., 10:20

esetleg nézhetnél ötlet után más szerepjátékokbõl is pl: cyberpunk 2020, Call of Cthulhu... ott vannak riporterek kidolgozva...


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13720 Elküldve: 2009.12.06., 22:00

Drága Elvirám. Elõször is, vesszõ és következõ szó közé kell a szóköz, mert így szétdobja az oldalt teljesen, még 1280*1024en is. Tessék szépen tördelni.  

 

Aktív szakértelembe vedd át az újságírást, mert gondolom írni is akar, nem csak ismerni a mikéntjét. Az elektronikát specializáld. Vmi közelharci szakértelem sem ártana neki. Autó vagy motorok is jól jönne, nem viheti mindenhová a seggét sofõr. Valamint, ne elektronikát vegyél fel, hanem fotografálás (vagy mi a tököm a neve), amiben benne van a kamera meg ilyenek. Elektronikát inkább biztonságtechnikára, ha hajlamos kalandos riportokra (pl, be akar törni ide vagy oda).  

 

Ismeret szakértelmeket már megint túlbonyolítod. Elég annyi, hogy Médiaismeret (esetleg specializálhatsz az újságírásra, ha az a foglalkozása. Ebben a szakértelemben benne van a marketing is), Céges politika, Állami politika, ez utóbbi kettõben benne van a gazdaság is (a kereskedelem meg a gazdaság része).  

 

A felszereléshez nem tudok mit mondani. Kapcsolatok? Mert minden szaglász-firkász rendelkezik egy rakással, a legkülönfélébb körökbõl. Egyébként javaslom az Árnyvadász kézikönyv Kapcsolatok címû fejezetében a riporter, mint kapcsolat leírását. Sok ötletet meríthetsz onnét.


Vissza az elejére
Elvira
avatár
Csatlakozott: 2009.08.01.
Hozzászólások: 221

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Call of Cthulhu
Cyberpunk 2020
#13712 Elküldve: 2009.12.05., 09:09

PLEASE HELP EVERBODY! Csinálni akarok egy újságírói karaktert (SR) . Van egy-két tippem, szakértelmekre meg felszerelésre csak keveslem mindezt. Ami kikötésem van a karival kapcsolatban, hogy nem lehet felébredt és nem lehetnek kiberverei. Jelenleg ezeket szedtem össze róla:  

 

Aktív szakértelmek:  

Pisztolyok, Lopakodás, Számítógép, Etikett, Tárgyalás, Elektronika(fényképezõgépre és társai gondolok itt),Elektronika É/J ( -II- )  

Ismeret Szakértelem:  

Elektronika, Elektronika É/J, Fotózás, Kamerázás, Újságírás, Politika, Médiainformatika, Marketing, Gazdaság, Kereskedelem  

Felszerelés:  

CavalierScout(önfegy.) ,fényképezõgép, SonyHB500(kamera), rejtett mikrofon, álcaruha (dzseki), zsebiroda, csuklószámítógép, adatkijelzõ, hitelkártyaleolvasó, kódtörõ, mikrokamera, kódfejtõ, drótvágó  

 

Nah ennyit írtam a karinak, de olyan hiányérzetem van, meg olyan kis bénának tûnik. Please, ha valakinek van jó ötlete, akkor firkáljon.


Szerény vagyok és tökéletes.

Vissza az elejére Ezen üzenetet legutóbb Edorn, 2009.12.07., 07:00-kor szerkesztette. A hozzászólást összesen 4 alkalommal módosították
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13668 Elküldve: 2009.11.05., 14:35

Még nem próbáltam (ha esetleg az elõzõ hozzászólásomból nem lett volna egyértelmû:)), de utánaolvasok. Nekem ugyan nem piszkálta fel a fantáziámat, de van egy állandóan nyüzsgõ játékosom, aki kifejezetten odavan az ilyen jószágokért.


Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13646 Elküldve: 2009.11.03., 21:59

Miniatûr játszható sárkánygyíkok. Veszedelmek 2, Sárkányok a 6. világban kiegészítõk.


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13645 Elküldve: 2009.11.03., 21:48

Azok mik is pontosan? Le vagyok maradva...


Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13643 Elküldve: 2009.11.03., 17:20

Amúgy a drake-ket próbáltátok már?  

 

OFF:

Szerintem pedig a többi fórummal összevetve leginkább ide illik be...

OFF vége


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13641 Elküldve: 2009.11.03., 12:49

"Gonoszdi" írta:

Szerintem nem érdemes mindig szigorúan venni a fórum témáját. Csak azért, mert a beszélgetés átcsúszik más témába, még nem biztos, hogy érdemes egy-egy hozzászólást máshova tenni.  

De ez csak az én véleményem.

 

 

OFF:

Ha betartod a netikettet és az alapvetõ fórumszabályokat, akkor szigorúan veszed. De ahogy ez is és az én mostani hozzászólásom is teljesen OFF - és jelölöm is... ;) ...a szigor pedig csak a moderátoroktól függ... ;) ...a célom egyébként csak annyi volt, hogy jelezzem nem ide való a tárgyalt rész... :)

OFF vége


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére Ezen üzenetet legutóbb RedSign, 2009.11.03., 12:50-kor szerkesztette. A hozzászólást összesen 1 alkalommal módosították
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13640 Elküldve: 2009.11.03., 12:35

Szerintem nem érdemes mindig szigorúan venni a fórum témáját. Csak azért, mert a beszélgetés átcsúszik más témába, még nem biztos, hogy érdemes egy-egy hozzászólást máshova tenni.  

De ez csak az én véleményem.


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13633 Elküldve: 2009.11.03., 09:43

"Necro" írta:

RedSign a veszekedés és a vita más-más jellegû konfrontáció. A vita élvezetes, érdekes és szórakoztató, a veszekedés nem az. Amúgy játék után szoktunk ilyeneket beszélni...  

 

 

Bocs, az "elég komoly viták szoktak kerekedni"-bõl kicsit félrementem.  

 

"Necro" írta:

 

Mellesleg: szerintem nem. Nincs külön: Imigyen meséljél jól Vazze... topic és mivel az alap a karakterek megítélése ezáltal a karakterek betöltött szerepe szerintem ide illett a legjobban.  

 

 

Szerintem meg igen, mert az hogy egy NPC vagy PC hány karmát kap, az nagyon nem a kedvenc karaktertípusok témába való... :kesafejbe:


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13631 Elküldve: 2009.11.03., 08:39

RedSign a veszekedés és a vita más-más jellegû konfrontáció. A vita élvezetes, érdekes és szórakoztató, a veszekedés nem az. Amúgy játék után szoktunk ilyeneket beszélni...  

 

Mellesleg: szerintem nem. Nincs külön: Imigyen meséljél jól Vazze... topic és mivel az alap a karakterek megítélése ezáltal a karakterek betöltött szerepe szerintem ide illett a legjobban.


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13629 Elküldve: 2009.11.03., 07:37

"Necro" írta:

Nálam a karakterek nem a központi szerepet játsszák a történetben. Õk csupán részesei a történeteknek és van némi lehetõségük azt alakítani. ebbõl amúgy elég komoly viták szoktak kerekedni a másik játékos/mesélõvel a kis kompániánkban.  

 

 

A történetben való részvétel mennyisége és minõsége nem egyenlõ azzal, hogy karakterközpontú történetet írsz. A karaktereknek általában csak annyi esélyük van módosítani a történetet, amennyit a Mesélõ enged, hiszen Õ tudja merre is kell mennie a történetnek, hogy az elfogadott és szórakoztató keretek között maradjon.  

 

Ezen veszekedni nem érdemes, hiszen elsõdleges a szórakozás, aminek játékbeli körülményeit a mesélõ teremti meg, így vele vitatkozni annyi, mint a saját szórakozásodat tönkretenni... :crazy:  

 

Mellesleg: ez nem másik fórumtéma? ;-)


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13627 Elküldve: 2009.11.02., 21:34

Egen, ez egy ilyen dolog... Kicsit egyébként csalok a magam módján, mert kitalálom, hogy mihez értsen, és ahhoz rendelek hozzá egy értéket, aztán számolom ki a rendszerben. Ez a 425ös alapkaraktereknél nem gond. Az emelteknél... hát... Egen, problémás, fõleg, ha a karakter a tulajdonságaiban is fejlõdött az alaphoz képest, és van, ami túlütné a szabályokat (na, ez most marha értelmes volt, de széthasad a fejem...). Szóval, én összességében néztem, nem vettem külön.


Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13623 Elküldve: 2009.11.02., 15:03

Nálam a karakterek nem a központi szerepet játsszák a történetben. Õk csupán részesei a történeteknek és van némi lehetõségük azt alakítani. ebbõl amúgy elég komoly viták szoktak kerekedni a másik játékos/mesélõvel a kis kompániánkban.  

 

Mellesleg: Solena te a 650-es karmát, hogy értetted az alap 425+650 vagy az alap 425+225? mer én általában úgy csinálom, hogy van az alap 425 Beck's 2-es karakter és arra rakok még pluszba szal nálam a 125, 250, 500, 750 karmás azt jelenti hogy ez plusz az alap?


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére Ezen üzenetet legutóbb Necro, 2009.11.02., 23:11-kor szerkesztette. A hozzászólást összesen 1 alkalommal módosították
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13536 Elküldve: 2009.10.19., 10:42

A mesélõ igényessége nem feltétlenül ragad át mindenkire. Nálam legalábbis pont fordítva mûködik. Mesélõként általában igyekszem elfogadni a játékosok igényeit, hacsak a kaland nem igényel kifejezetten többet ennél. Elvégre a cél az, hogy mindenki jól érezze magát.  

 

Bár optimális esetben egy kompromisszumos megoldás jön létre. (De asszem etz már kicsit túlragoztuk :-) )


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13533 Elküldve: 2009.10.19., 10:24

"Gonoszdi" írta:

 

Ez valóban így lesz igazán igényes. De nincs mindnekinek igénye ennyire részletes kidolgozásra. Lehet, hogy sekélyesebb, de mindenkinek a saját szórakozásához elégséges kidolgozottságú karakterre van igénye. Az igények pedig nagyon változóak.  

 

 

Így van mindenkinek más és más az igénye, azonban ha a Mesélõ igényesen dolgozza ki a történetet és a szereplõket, akkor az a játékosokra is "átragad" és sokkal igényesebben fognak játszani.  

 

"Gonoszdi" írta:

Emellett, az én eddigi tapasztalataim szerint a karakterek személyisége egy kicsit mindig formálódik a játék során, a játékba lépésük eleje felé.

 

 

Még jó, hiszen a történet mindig interakciók sorozata, ami változásra készteti a karaktert.


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13531 Elküldve: 2009.10.19., 09:26

"RedSign" írta:

 

Mivel a karakterközpontú mesélést és a karakterkijátszást preferálom, ezért sokkal fontosabbnak tartom a karakter háttérének, személyiségének és kapcsolatrendszerének és motivációinak, céljainak kidolgozását várom el. Így nem fontos a részletes elõtörténet, csak a meghatározó fordulópontok, indítékok, motivációk és célok meghatározása valamint ebbõl a karakter személyiségének alakulása. Így ehhez már a karakterlap csak egy keretet ad, hiszen a pontértékek meghatározása ehhez egyszerû és gyors folyamat.

 

 

Ez valóban így lesz igazán igényes. De nincs mindnekinek igénye ennyire részletes kidolgozásra. Lehet, hogy sekélyesebb, de mindenkinek a saját szórakozásához elégséges kidolgozottságú karakterre van igénye. Az igények pedig nagyon változóak.  

Emellett, az én eddigi tapasztalataim szerint a karakterek személyisége egy kicsit mindig formálódik a játék során, a játékba lépésük eleje felé.


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13517 Elküldve: 2009.10.18., 14:45

"Gonoszdi" írta:

Szerintem a 0-ás szakértelem a "lövése nincs róla" kategória.  

 

 

Igen, azonban ha ez így lenne és a képzettségek széles spektrumát nézed, akkor elég sok mindenhez lövése sem lenne a karakternek, ami tök általános (és szerinted nem nulla érték). :felvon:  

 

"Gonoszdi" írta:

 

Persze a pontokban megadott szakértelmeknél nyílván hátrány a lépcsõs fejlõdés, de ezt nehéz elkerülni, inkább csak finomítani lehet.  

Kisebb, sûrûbb lépcsõzéssel.  

 

 

Ennek sincs túl sok értelme, mivel ha egyre sûrûbbre veszed a skálát, egyre bonyolultabbá válik a rendszer és a megértése is... :-(  

 

"Gonoszdi" írta:

 

RedSign: egyébként te mennyire részletesen szoktál kidolgozni egy karaktert?

 

 

Mivel a karakterközpontú mesélést és a karakterkijátszást preferálom, ezért sokkal fontosabbnak tartom a karakter háttérének, személyiségének és kapcsolatrendszerének és motivációinak, céljainak kidolgozását várom el. Így nem fontos a részletes elõtörténet, csak a meghatározó fordulópontok, indítékok, motivációk és célok meghatározása valamint ebbõl a karakter személyiségének alakulása. Így ehhez már a karakterlap csak egy keretet ad, hiszen a pontértékek meghatározása ehhez egyszerû és gyors folyamat.


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13514 Elküldve: 2009.10.18., 12:59

"Elvira" írta:

De ez nem NJK, hanem JK karakter. -_-'

 

 

Egyelõre NJK, de talán lesz belõle JK is.  

Van egy másik NJK-m, Fekete Mancs. Neki speciel részletes elõtörténete van, családfával meg mindennel, de azért nincs leírva tételesen minden cselekedete. Csak, amik fontosak voltak. De, õ még véletlenül sem lesz JK, ahhoz túl erõs, kábé 650 karmás karakter.


Vissza az elejére
Elvira
avatár
Csatlakozott: 2009.08.01.
Hozzászólások: 221

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Call of Cthulhu
Cyberpunk 2020
#13513 Elküldve: 2009.10.18., 11:18

De ez nem NJK, hanem JK karakter. -_-'


Szerény vagyok és tökéletes.

Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13510 Elküldve: 2009.10.18., 00:02

Ennél részletesebben Njk-t fölösleges kidolgozni elõre. Nagy eséllyel nem lenne kihasználva. Én speciel ha minden njk-mnak 2 oldalas elõtörténetet készítenék nem lenne idõm mesélni.


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére Ezen üzenetet legutóbb Necro, 2009.10.19., 12:18-kor szerkesztette. A hozzászólást összesen 1 alkalommal módosították
Elvira
avatár
Csatlakozott: 2009.08.01.
Hozzászólások: 221

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Call of Cthulhu
Cyberpunk 2020
#13503 Elküldve: 2009.10.17., 11:33

Igen ezt én sem értem... Bár ha ragaszkodunk a statokhoz, akkor egy egyszerû google keresés +2 célszámmal fog menni? Vagy még azt is el tudom képzelni, hogy csak simán felhasználó, így viszont hülyeség lesz majd növelni a számítógépszakértelmét. Vagy ha növeli is mindenre +2es célszám.  

 

Hát....Valaki szeret szenvedni.


Szerény vagyok és tökéletes.

Vissza az elejére
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13498 Elküldve: 2009.10.16., 10:02

Szerintem a 0-ás szakértelem a "lövése nincs róla" kategória.  

Persze a pontokban megadott szakértelmeknél nyílván hátrány a lépcsõs fejlõdés, de ezt nehéz elkerülni, inkább csak finomítani lehet.  

Kisebb, sûrûbb lépcsõzéssel.  

 

Persze mindenki úgy játsza, ahogy õ szimpatikusnak látja. Gondolom mindenhol vannak háziszabályok illetve csapaton belüli megegyezések a szabályokról. Szükség is van rájuk.  

 

RedSign: egyébként te mennyire részletesen szoktál kidolgozni egy karaktert?


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13495 Elküldve: 2009.10.16., 09:49

"Gonoszdi" írta:

Szerintem teljesen jó az alapkoncepció. Különösen a neve lett nagyon öttletes :lol:  

A kidolgozás szinte már részletkérdés - legalábbis nekem. Szerintem sokkal többet számít maga a karakter, mint a konkrét számokkal megadott értékek.  

Habár tény, hogy így teljes a kép.  

 

 

Közel sem az még, de alakul.  

 

"Gonoszdi" írta:

 

Szerintem a SR-ban a számítógép szakértelem (és esetleg a japán nyelv minimális ismerete) alaptartozék mindenkinek. Talán a japán nyelv annyira nem, hogy számszerûsítve is legyen. Csak nézz szét most. 16-18 alatt nem sok embert találsz, aki nem tud legalább alapfunkcióit tekintve kezelni egy számítógépet, bõngészõt, telefont. Nyilván ettõl még nem mindenki programozó, de az alap szakértelemmel rendelkezik.  

 

 

Igen és ezzel a lépéssel már meg is határoztad a Számítógép 0-ás értéket!  

 

"Gonoszdi" írta:

 

Az USA-ban (és így szerintem a UCAS-ban is) az autóvezetés szintén alapjártasság. Arrafelé nem divat gyalog menni, és nagyon sok az autó a lakossághoz képest. Nézz meg egy amerikai nagyvárost, egészen elképesztõ mennyiségû parkolót építenek. Ez sok mindent elárul.

 

 

Lásd az elõzõt... ;-)


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13491 Elküldve: 2009.10.16., 09:39

Szerintem teljesen jó az alapkoncepció. Különösen a neve lett nagyon öttletes :lol:  

A kidolgozás szinte már részletkérdés - legalábbis nekem. Szerintem sokkal többet számít maga a karakter, mint a konkrét számokkal megadott értékek.  

Habár tény, hogy így teljes a kép.  

 

Szerintem a SR-ban a számítógép szakértelem (és esetleg a japán nyelv minimális ismerete) alaptartozék mindenkinek. Talán a japán nyelv annyira nem, hogy számszerûsítve is legyen. Csak nézz szét most. 16-18 alatt nem sok embert találsz, aki nem tud legalább alapfunkcióit tekintve kezelni egy számítógépet, bõngészõt, telefont. Nyilván ettõl még nem mindenki programozó, de az alap szakértelemmel rendelkezik.  

Az USA-ban (és így szerintem a UCAS-ban is) az autóvezetés szintén alapjártasság. Arrafelé nem divat gyalog menni, és nagyon sok az autó a lakossághoz képest. Nézz meg egy amerikai nagyvárost, egészen elképesztõ mennyiségû parkolót építenek. Ez sok mindent elárul.


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13489 Elküldve: 2009.10.15., 16:19

"V2.1_Solena" írta:

 

Jó, tudom, hogy nem mindent írtam le az elõtörténetbe, de elõfordul, hogy kihagyok olyan részleteket, amik nekem teljesen egyértelmûek, másoknak meg lehet, hogy nem.

 

 

Valószínûleg ezért éreztem ezeket nem idevalónak... :wavecry:


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13488 Elküldve: 2009.10.15., 14:49

Ez is harmadik kiadás, csak azzal a cuccal készült, amit Necro töltött fel ide. A prioritásos rendszer nekem merev, a pontalkotásos meg ugyan gyors, de itt-ott következetlennek tûnik.  

Sok szakértelmet még a bandázás idejébõl szedett fel, mert ugye, az egy dolog, hogy feltöröd a járgányt (már, ha fel kell), de el is kell vinni. Az etikett mifelénk egy kötelezõ darab, másképpen a karakter egy tahó lesz, nulla szociális érzékkel. Kárpit átlagos érzékkel bír, idõvel megtanulta, hogyan kell az emberekkel kommunikálni (ami egy banda esetén, szintén muszáj-cucc). Számítógép. Szintén egy kötelezõ darab, fõleg ha lopásról van szó. meg, az elõtörténet, amit leírtam ide, csak addig szól, amíg át nem mászik Seattle-be. Az idõérzéke meg veleszületett cucc, nem is nagyon foglalkoztam vele történetileg.  

A nyelvi szakértelmei. Angol, egyértelmû. Sperethiel, szintén (portland Tirhez tartozik, és ez magyarázza a tünde társadalom nevû ismeretét). A japán a céges dolgok miatt van, a spanyol és a szelis meg azért, mert közel van Aztlan, meg, Seattle-t körülöleli a tanács területe. Szinte óhatatlanul ragad rá, Akárcsak a cég- és yakuzapolitika. A pitypangzabáló legyen már egy kicsit otthon abban, amit csinál, nehogy belemásszon vmi olyasmibe, amibe nem kéne.  

 

Jó, tudom, hogy nem mindent írtam le az elõtörténetbe, de elõfordul, hogy kihagyok olyan részleteket, amik nekem teljesen egyértelmûek, másoknak meg lehet, hogy nem.


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13486 Elküldve: 2009.10.15., 14:33

V2.1_Solena - Köszi szépen, én még a 3-ik kiadásnál leragadtam karakterlakotással, ahhoz képest kicsit soknak tûnik... ;-) ...egyébként rengeteg képzettséget nem értek, hogy minek is az elõtörténete alapján? (etikett, számítógép, autó, idõérzék, stb.)


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13481 Elküldve: 2009.10.15., 12:35

Mázlid van, RedSign, mert tegnap este szétuntam a fejem, és nekiestem a cuccnak.  

 

Nos, büszkén prezentálom Kárpit statisztikáját (nem táp. utálom a táp karaktereket, csak statra szerintem nagyon snassz a srác)  

 

Tulajdonságok:  

Test 4 (5)  

Erõ 4  

Gyorsaság 6  

Akaraterõ 3  

Intelligencia 4  

Karizma 5  

Reakció: 5 (10)  

Kezdeményezés: 5 (10) + 2D6  

Eszencia: 0,94  

 

Aktív szakértelmek:  

Kiberfegyveres harc 4  

Pisztolyok 5  

Automata fegyverek 5  

Dobófegyverek (Gránátok) 5 (7)  

Robbantás 6  

Lopakodás 6  

Etikett 3  

Megfélemlítés 5  

Motorok 3  

Motorok É/J 2  

Számítógép 2  

Autó 2  

 

Ismeret- és nyelvi szakértelmek:  

Angol (anyanyelv) 6/3  

Sperethiel 4/2  

Japán 3/1  

Szelis 2/1  

Aztlani spanyol 2/1  

Bandaismeret (Portland) 3  

Bandaismeret (Seattle) 4  

Biztonságos rejtekhelyek (Puyallup) 4  

Robbantáselmélet 5  

Tünde társadalom 3  

Yakuza politika 2  

Cégpolitika 2  

 

Kiberver (mindegyik Alfaver):  

Adatjack  

Feji memória (60 Mp)  

Visszahúzható alkarpengék (bal kar)  

Fegyverkapcsolat (jobb kéz)  

Csonterõsítés (kerámia)  

Kiberszem (benne: felvillanásvédelem, éjszakai látás, retina képkijelzõ)  

Kiberfül (benne: Kiterjesztett hallás, zajvédõ, kozmetikai módosítás, hogy úgy nézzen ki, mintha természetes fül lenne)  

Huzalozott reflexek reflexkapcsolóval (1. szint)  

Reakciónövelés (3 pontnyi)  

 

A megszokott felszerelés:  

Páncélkabát, benne belülrõl felfüggesztve a következõk: legalább 12 db. támadógránát, legalább 6 db. kábító, legalább 5 db. füst  

Colt Manhunter és Ingram Warrior, fegyverkapcsolat, stb, a tárjaik vegyesen tartalmaznak APDS-t és normál lõszert  

Yamaha Rapier  

Vmint mindenféle szir-szar.  

 

Elõnyök/hátrányok:  

Kétkezesség (4)  

Fogékonyság (robbantás) (4)  

Computer analfabéta (-3)  

Harci szörnyeteg (-1)  

Erõszakos (-1)  

Idõérzék (1)  

Fóbia (alakváltók) (-2)  

Állati empátia (2)  

 

A dõlt betûs dolgok azért vannak kiemelve, mert Kárpit önellentmondásosságára hajaznak: Kárpit ugyan tagadja a tünde sztereotípiákat, ennek ellenére kettõ tulajdonságot mégis magáénak mondhat, amit nagyon-nagyon mélyen igyekszik rejteni.  

 

A karakteralkotásról: Kárpit a Beck's alapján készült (azaz, karmaelosztásos rendszerben), megalkotása 468 karmába került (ha nem számoltam el vmit), azaz, Kárpit tisztán 43 karmával rendelkezik.


Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13472 Elküldve: 2009.10.14., 14:30

RedSign: T'od mit? Egye kutya, még a héten kidolgozom Kárpitot (csak azért nem még ma, mert a könyvek nem az enyémek, el kell még kérnem). Végeredményben, nem tartana tovább egy óránál, de csak a kiberverlista miatt, egyébként sac/kábé öt perc:)


Vissza az elejére Ezen üzenetet legutóbb V2.1_Solena, 2009.10.14., 14:30-kor szerkesztette. A hozzászólást összesen 1 alkalommal módosították
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13470 Elküldve: 2009.10.14., 13:52

V2.1_Solena - Köszi szépen, bár tényleg karlappal együtt lett volna igazán jó látni. A kiberverek ugyanis már alapból borították a leírt képet, kíváncsi lettem volna a karlap merre csúszik el... ;-) ...még egyszer köszi.


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13462 Elküldve: 2009.10.14., 09:59

Triedo-3D tévé olyan, mint a videó kifelyezés  

 

videón láttam- viden láttam  

triedón láttam triden láttam  

 


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére
Elvira
avatár
Csatlakozott: 2009.08.01.
Hozzászólások: 221

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Call of Cthulhu
Cyberpunk 2020
#13459 Elküldve: 2009.10.14., 08:18

Mi az a triden?


Szerény vagyok és tökéletes.

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13454 Elküldve: 2009.10.13., 16:13

Nyugi, RedSign. Az, hogy Elvira találkozott Kárpittal, még nem biztosíték arról, hogy ismeri is a sztoriját. Én meg lusta vagyok írni a fórumba, attól, hogy néha online vagyok. Nem kell odakapni, mint a türelmetlen és éhes kutya a gazdája kezéhez, mert meglátta benne a falatot. (egyébként no offense)  

 

Kárpit portlandi születésû tünde, aki nagyon nem volt odáig a tündék természetimádatától, és az emberek és más metahumánok elõítéleteitõl a fajtája iránt. Mivel Portland szintén egy ilyen nagy gyûjtõ, mint Seattle (legalábbis, az árnyakban), ezért sokféle szemléletmódot talált.  

Nem született gazdag családba (ami azt illeti, csóró szülõk, de ez van), ezért már korán (8-9 éves korában) egy bandához csapódott, amit egy dolog tartott össze: a szegénység. A tagok állandóan váltották egymást, ritka volt, hogy valaki fél évnél tovább is a részét képezte a "szervezetnek", kivéve a fõnököt és õt. Ez adott neki biztonságérzetet. Fõ tevékenységük a lopás volt, amibõl a beszerzett cuccot vagy megtartották (ha kellett), vagy továbbadták. Egyszer, olyan 14 éves korában belebotlott egy rosszul sikerült vadászat egyik halott vadászába, de még mielõtt a biztonságiak odaértek volna, fogta, és kizsebelte a hullát. Fegyverestül, kártyástul, gránátostul. Az utóbbiakat nem adta le a bandának, hanem kiment a pusztába, hogy ott dobálja el õket, kíváncsi volt a hatásukra, mert ilyet eddig csak triden látott. Legyen annyi elég, hogy lenyûgözte a hatás, és azóta oda meg vissza van a gránátokért és az egyéb robbanóanyagokért.  

A bandája 15 éves korában felbomlott, egyáltalán az a furcsa, hogy idáig húzta, és a fõnök átnyergelt az árnyékmelókra, magával rángatva Kárpitot. Az elsõ vadászatokon szerzett bevételt kiberverre fordította, mert nem érezte elég strapabírónak és gyorsnak a saját testét. Teljesen rászokott a zajos vadászatokra, és igyekezett olyan melókat vállalni, ahol legalább egy tucat gránátot kötelezõ volt felhasználni. Ekkoriban kapta a nevét is, mert amikor emberre hajította, az áldozat kárpitként borította be a falat. 19 évesen már nem csak az árnyakban volt ismert a neve, hanem jópár cég szerette volna széttrancsírozva látni a túlbuzgó tündét, ezért fogta magát, és átnyergelt Seattle-be.  

A kibercuccok, amik biztosan vannak: visszahúzható alkarpenge, fegyvercsatoló, huzalozott reflexek (kapcsolóval), kiberfül és -szem, azok is megpakolva.  

A kiberverek kicsit elborították eddig sem túl ép elméjét, de igyekszik magát profi vadásznak beállítani, és az is. A feladatait mindig teljesíti, és ugyan vállal "csendes" melókat is, de csak ha nagyon muszáj.  

 

Nos, hirtelen ennyi. Mivel nincs statra kidolgozva, így most nem terhelek senkit sem számokkal. ha vki még vmire kíváncsi, csak szóljon:)


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13446 Elküldve: 2009.10.13., 11:33

"Elvira" írta:

Hát nekem volt dolgom Kárpittal, de bazz Sol az a csávó NEM NORMÁLIS!!!KI AKARNA EGY ELMEBETEGGEL DOLGOZNI! Szitu:  

 

Vexx-et (a karimat) elrabolták s throll haverom (aki szintén nem normális), úgy kellett nyöztetnie a barátnõmnek, hogy ugyan mentsen meg. Nah ekkor ez az IQbomba pont ezt a Kárpit köcsögöt kérte meg, hogy help-eljen az akcióban. Míg a haverom engem "próbált" megmenteni, addig ez a Kárpit gyerek, az Isten tudja, hogy hány és milyen stukker-rel, de egy fél hadseregbõl fasírt golyót csinált!!! :crazy:  

 

AZ A GYEREK NEM NORMÁLIS!!BAZZ SOL A KARIM JOBBAN FÉL TÕLE, MINT LADY ELVIRÁTÓL!!!ELVIRA LEGALÁBB BESZÁMÍTHATÓ!!!  

 

 

 

 

Akkor idézném saját magam, remélem érthetõbb lesz:  

 

"RedSign" írta:

 

Oké, ismét egy alapötlet, amibõl még ezer dolog lehet... :paranoid: ...írnál a személyiségérõl és esetleg egy prológust láthatnánk? :reggel:


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
Elvira
avatár
Csatlakozott: 2009.08.01.
Hozzászólások: 221

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Call of Cthulhu
Cyberpunk 2020
#13434 Elküldve: 2009.10.13., 07:51

Hát nekem volt dolgom Kárpittal, de bazz Sol az a csávó NEM NORMÁLIS!!!KI AKARNA EGY ELMEBETEGGEL DOLGOZNI! Szitu:  

 

Vexx-et (a karimat) elrabolták s throll haverom (aki szintén nem normális), úgy kellett nyöztetnie a barátnõmnek, hogy ugyan mentsen meg. Nah ekkor ez az IQbomba pont ezt a Kárpit köcsögöt kérte meg, hogy help-eljen az akcióban. Míg a haverom engem "próbált" megmenteni, addig ez a Kárpit gyerek, az Isten tudja, hogy hány és milyen stukker-rel, de egy fél hadseregbõl fasírt golyót csinált!!! :crazy:  

 

AZ A GYEREK NEM NORMÁLIS!!BAZZ SOL A KARIM JOBBAN FÉL TÕLE, MINT LADY ELVIRÁTÓL!!!ELVIRA LEGALÁBB BESZÁMÍTHATÓ!!!  

 


Szerény vagyok és tökéletes.

Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13428 Elküldve: 2009.10.13., 06:35

"V2.1_Solena" írta:

Miért? Van, aki meg Kárpittal nem akar dolgozniXD Oké, elismerem, kicsit lökött a srác, de szerintem annyira azért nem vészes:) Sajnos, még nincsenek statjai, nem jutottam el odáig, hogy papírra vessem, de nem éppen táp. Csak egy fiatal tünde utcai szamuráj (bár, inkább szimpla punk, de vmiféle becsületkódexe azért van), aki paranoiásan fél az alakváltóktól, és szereti a zajos be- és kivonulást. A naggggyon zajosat. És miért kárpit? Mert mindig szép (neki tetszik), pirosas-rózsaszínes, "kiegészítõkkel" teleaggatott falikárpitokat szeret maga után hagyni.

 

 

Oké, ismét egy alapötlet, amibõl még ezer dolog lehet... :paranoid: ...írnál a személyiségérõl és esetleg egy prológust láthatnánk? :reggel:


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
V2.1_Solena
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 149

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Shadowrun
WoD - Vampire: The Masquerade
#13421 Elküldve: 2009.10.12., 14:31

Miért? Van, aki meg Kárpittal nem akar dolgozniXD Oké, elismerem, kicsit lökött a srác, de szerintem annyira azért nem vészes:) Sajnos, még nincsenek statjai, nem jutottam el odáig, hogy papírra vessem, de nem éppen táp. Csak egy fiatal tünde utcai szamuráj (bár, inkább szimpla punk, de vmiféle becsületkódexe azért van), aki paranoiásan fél az alakváltóktól, és szereti a zajos be- és kivonulást. A naggggyon zajosat. És miért kárpit? Mert mindig szép (neki tetszik), pirosas-rózsaszínes, "kiegészítõkkel" teleaggatott falikárpitokat szeret maga után hagyni.


Vissza az elejére
Necro
avatár
Csatlakozott: 2006.06.14.
Hozzászólások: 1015

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Cyberpunk 2020
Call of Cthulhu
#13416 Elküldve: 2009.10.12., 13:19

szerintem ilyen mentalitás mellett nem igazán dolgozik vele senki sem...


"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke... vagy legalábbis az egyik biztosan...."

Dobálni jó...

Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13409 Elküldve: 2009.10.12., 11:30

"Gonoszdi" írta:

Ezt még csak vázlatnak sem nevezném. Inkább csak rövid jellemrajznak. De még ahhoz is kevés egy kicsit. Csak úgy leírtam. Vagy nem kellett volna?

 

 

Szóval csak egy jegyzet... :) ...miért írtad? :titok:


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére Ezen üzenetet legutóbb RedSign, 2009.10.12., 11:30-kor szerkesztette. A hozzászólást összesen 1 alkalommal módosították
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13407 Elküldve: 2009.10.12., 10:56

Ezt még csak vázlatnak sem nevezném. Inkább csak rövid jellemrajznak. De még ahhoz is kevés egy kicsit. Csak úgy leírtam. Vagy nem kellett volna?


Vissza az elejére
RedSign
avatár
Csatlakozott: 2005.08.31.
Hozzászólások: 871

Kedvenc szerepjátékok:
WoD - Mage: The Ascension
WoD - Vampire: The Masquerade
World of Darkness
#13405 Elküldve: 2009.10.12., 10:27

"Gonoszdi" írta:

És ha már karaktertípusok a topic:  

 

Fergie  

Pénzéhes lelekületû törpe zsoldos rigó  

Jellemzõ mondatok:  

"Nem vagyunk Ranger-ek. Gond nélkül otthagyunk bárkit, ha kell."  

"És nem vagyunk Robin Hood-ok sem. Elpasszoljuk a lelõtt társaink testét a szervkereskedõknek."

 

 

Aham, és ettõl ez még nem lesz kész karakter... ;-) ...csak egy vázlat... :coffee:


Üdv,

RedSign

L.A.R.P.

Vissza az elejére
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13398 Elküldve: 2009.10.12., 09:48

És ha már karaktertípusok a topic:  

 

Fergie  

Pénzéhes lelekületû törpe zsoldos rigó  

Jellemzõ mondatok:  

"Nem vagyunk Ranger-ek. Gond nélkül otthagyunk bárkit, ha kell."  

"És nem vagyunk Robin Hood-ok sem. Elpasszoljuk a lelõtt társaink testét a szervkereskedõknek."


Vissza az elejére
Gonoszdi
avatár
Csatlakozott: 2009.03.29.
Hozzászólások: 202

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Ars Magica
Egyéb
#13394 Elküldve: 2009.10.12., 09:18

A kijátszással nem hiszem, hogy gond lesz. Ha szeret vele játszani, akkor jól ki fogja játszani.


Vissza az elejére
Elvira
avatár
Csatlakozott: 2009.08.01.
Hozzászólások: 221

Kedvenc szerepjátékok:
Shadowrun
Call of Cthulhu
Cyberpunk 2020
#13390 Elküldve: 2009.10.12., 08:48

Úgy látom, hogy se Jézus se a haverok nem képesek errõl lebeszélni. Tedd. De ha majd nem tudod eléggé kijátszani ne nekem sírj.


Szerény vagyok és tökéletes.

Vissza az elejére
Ugrás a(z) 1 2 3 4 5 oldalra
Ki van itt?
Jelenleg 13528 hozzászólás olvasható a fórumon.
Összesen 63 aktív felhasználónk van (inaktívakkal együtt: 647).
Jelenlévő regisztrált felhasználók:
.

Napi top hozzászólók